Hitta rätt typ av innebandyklubba

När det gäller att välja rätt innebandyklubba finns det en hel del att prova sig fram bland. Det första man bör se över är vilken typ av skaft som passar bäst. För den som inte är så van att spela innebandy kan ett kompositskaft vara lite enklare att spela med, helst om man väljer lite mjuka flex i skaftet. Då är det enklare att få kontroll på bollen, men skotten blir aningen lösare. För den mer rutinerade är det ett exklusivare kolfiberskaft som gäller. Den typen av skaft ha bättre spelegenskaper, men kräver lite med kunskap för att kunna nyttja till fullo. Helst om man väljer en hårdare flex. Hård flex ger hårdare skott, men gör det svårare vid bollbehandling.

Bladet är nästa viktiga del på klubban. Ett mjukt blad är lite enklare att spela med, än ett hårt, men ett hårt är enklare att skjuta hårt med. Andra viktiga egenskaper i bladet är hur mycket skålning det har och vilken böj man väljer att spela med. En stor skålning och mycket böj brukar ofta underlätta vid exempelvis dragskott. Samtidigt finns det större risk för misslyckade passningar och mottagningar då träffen på bladet kräver med exakthet.

Innebandyklubbor kan vara lite av en egenskap och är det svårt att hitta rätt är det bara att försöka komma åt att provspela så många olika typer som möjligt, så närmar man sig den perfekta klubban successivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.